Legens Mangfoldighed

Hvad ser du for dig, når jeg siger ordet leg?

Jeg vil gætte på, at du allerede har en god forestilling om, hvad leg er, hvordan den kan se ud og hvilken følelse den giver i kroppen.

Alligevel ville det nok være meget svært for os, hvis ikke umuligt, at nå frem til den samme forståelse af leg. Du tænker på ét, jeg tænker på noget andet, og sådan kan vi fortsætte. Der er måske lige så mange opfattelser af leg som der er mennesker i verden. Det er netop legens enorme mangfoldighed, der betyder, at jeg uden at tøve vil påstå, at alle kan finde mening i legen og lege der giver mening for dem.

Samtidig har alle disse uendeligt mange former for leg og legestemninger alligevel en hel del til fælles. Først og fremmest deler de det kendetegn, at leg ikke gør forskel på folk. Når vi leger med hinanden, sådan for alvor, så betyder det ikke længere noget hvem vi eller hvor vi kommer fra, hvordan vi ser ud eller hvad vi tror på. Det der betyder noget, det er det øjeblik, vi deler, den forbindelse og det nærvær, der opstår mellem os. I det øjeblik er vi bare mennesker med netop vores menneskelighed til fælles. Legen er noget helt fundamentalt menneskeligt, der ligger dybt i os alle, og som nedbryder alle de barrierer, der normalt opdeler os.

Derfor håber vi også, at vi med denne første udgave af Aarhus Legeuge kan opdyrke mere mangfoldige legefællesskaber, der bygger bro på tværs af alt det, der adskiller os. Vi vil gerne samle en masse forskellige mennesker, der måske nok ser forskellige ud, har forskellige interesserer og kulturer, men som i sidste ende bare er mennesker, der også har legen til fælles.

Lad os mødes, på gader og stræder, på biblioteker og museer, caféer og alle mulige andre steder, hvor vi kan udveksle lege og møde nye legekammerater.

Kom og leg med, vi kan uden tvivl lære en masse nye lege af hinanden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *